Ubaldo González Pérez

Llicenciat en Psicologia. Professor Auxiliar en Psicologia, especialista en Psicologia de la Salut i Màster en Bioètica. Professor dels Màster en Educació Mèdica Superior, Bioètica i Informàtica Mèdica. Coordinador del grup de dolor infantil de la Universidad de Ciencias Médicas de la Habana.

El professor González presideix la Càtedra Calidad de Vida, Salud y Felicidad de la Universidad de Ciencias Médicas de la Habana, que té com a tema central “la qualitat de vida en el nen amb dolor”. Lidera el grup multidisciplinar de professionals que treballen en el tema de dolor infantil emparat per la Càtedra. Ha organitzat a Cuba tallers sobre qualitat de vida i dolor infantil, que ja van per la seva cinquena edició.

Considera que el científic té un deure social que complir. Les seves investigacions aborden el dolor infantil des del concepte de qualitat de vida en salut amb enfocament epidemiològic, psicològic i ètic, que contribueixi no solament a l’avaluació i tractament del dolor, sinó a l’educació social, per a què puguin enfrontar-se a ell i, posteriorment, puguin reinsertar-se a la família i a la comunitat per restaurar la seva qualitat de vida, i la de les seves famílies, i mantenir-la.