Patrick J. McGrath

Catedràtic de Psicologia, Pediatria i Psiquiatria a la Dalhousie University. Vicepresident d’Investgació a IWK Health Centre (Halifax, Nova Escòcia, Canadà). Ostenta una Canada Research Chair.

Acumula una àmplia activitat tant de recerca com de pràctica clínica en el dolor infantil. Ha publicat més de 220 articles en revistes especialitzades, 50 capítols de llibres, 130 editorials, comentaris i resums de llibres i 13 llibres. La Societat Canadenca del Dolor (Canadian Pain Society), l’Associació Canadenca de Psicologia (Canadian Psychological Association), la Societat Americana del Dolor (American Pain Society) i la Fundació MayDay (Mayday Fund ) li han atorgat premis distingits per les seves contribucions en la recerca sobre dolor.

La Societat Americana del Dolor també l’ha guardonat amb el Premi Jeffrey Lawson per les seves accions en favor de l’estudi i tractament del dolor. La seva recerca està relacionada amb la medició i tractament del dolor recurrent i agut, el dolor en poblacions especials, l’estudi del dolor en el context social (família i amics), i en la provisió de serveis de salut per als problemes de dolor. També investiga sobre l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en els problemes de dolor i de salut mental.

Ha estat guardonat amb el Martin P. Levin Mentorship Award per la Societat de Psicologia Pediàtrica (Society of Pediatric Psychology) de l’Associació Americana de Psicologia (American Psychological Association) i el Distinguished Contributions Award to Psychology as a Profession per l’Associació Canadenca de Psicologia. El Dr. McGrath ha rebut la distinció Officer of the Order of Canada i ha estat elegit membre de la Royal Society of Canada i de la Canadian Academy of Health Sciences.