Mark P. Jensen

Mark P. Jensen, és Catedràtic i Vicepresident de recerca del Department of Rehabilitation Medicine de la University of Washington School of Medicine (Seattle, WA; EUA).

El seu programa de recerca es centra en el desenvolupament i avaluació de models biopsicosocials que expliquin el funcionament durant el procés d’envelliment de les persones amb discapacitat, i també en el disseny i avaluació de tractaments per a reduir la gravetat i l’impacte de problemes de salut en les persones amb discapacitats físiques. És autor de cinc llibres i de més de 350 articles i capítols de llibres. Ha estat membre de nombrosos consells editorials, entre d’altres: Consulting Editor de la revista Annals of Behavorial Medicine (1993-1997), Associated Editor de Archives of Physical Medicine and Rehabilitation (1999-2010) i de Clinical Journal of Pain (2006-2010). Des de l’any 2010, és Editor-in-Chief de Journal of Pain.

Ha rebut finançament per al seu programa de recerca del National Institutes of Health i del Department of Education dels Estats Units, des de 1989 i de forma continuada; tanmateix ha rebut nombrosos premis pels seus articles i aportacions científiques, incloent-hi el premi Roy M. Dorcus de la Society of Clinical and Experimental Hypnosis l’any 2004, el premi Clark L. Hull de la American Society of Clinial Hypnosis l’any 2009, el premi Arthur Shapiro al millor llibre sobre hipnosi de la Society of Clinical and Experimental Hypnosis l’any 2011, i el premi de la Divisó 30 de la American Psychological Association per contribucions a la hipnosi científica l’any 2012.