Francisco Reinoso

Doctor en Medicina i Cirurgia, Màster en Gestió Clínica i professor associat d’universitat. Coordina la Unitat de Dolor Infantil de l’Hospital Universitario La Paz de Madrid.

El Dr. Reinoso és el fundador i director de la primera unitat de dolor pediàtric d’Espanya. En la seva formació com a anestesiòleg va adquirir les bases del tractament del dolor agut i crònic mitjançant l’ús de tècniques avançades de bloqueig locorregional. Des de l’any 1997 està dedicat a promoure la implantació de les novetats analgèsiques en els pacients pediàtrics afectats de dolor crònic, dolor agut o dolor per procediments.

Recentment ha dirigit el primer estudi multicèntric de la incidència del dolor agut entre els nens ingressats en vint hospitals pediàtrics espanyols. Igualment, ha desenvolupat eines específiques de mesura del dolor en els nens intervinguts quirúrgicament. Defensa apassionadament el dret dels nens a no patir dolor, independentment de la seva edat, pronòstic vital o entorn sociofamiliar.

En els últims anys lluita per implementar unitats multidisciplinars de tractament del dolor crònic infantil que incorporin infermeria, psicologia, rehabilitació-fisioteràpia, pediatria i anestesiologia que rebin una certificació de qualitat que els permeti assegurar la millor cura possible als pacients més petits.