Adriana Gil-Juárez

Llicenciada en Psicologia per la Universidad Nacional Autónoma de México i Doctora en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és Lectora a la Universitat Rovira i Virgili. Interessada per estudiar la fractura digital de gènere i la relació entre el gènere i la tecnologia; s’acosta a l’àmbit de l’estudi i tractament del dolor amb el convenciment que una perspectiva de gènere serveix per ajudar a crear eines d’intervenció més adequades a les necessitats de les persones amb dolor. Des de l’any 2000 dirigeix JovenTIC des d’on articula estudis sobre joventut, gènere i TICs.

Anteriorment ha treballat com a docent i investigadora a la UAB i la UOC a Catalunya, i la UNAM, la UAM i el INSTITUTO NACIONAL DE PSIQUIATRÍA a Mèxic. Ha estat investigadora convidada al Centre for Gender and Women Studies de la Lancaster University el 2103. El 2009 va formar part del panell d’experts del projecte “Catalunya Recerca i Innovació 2020” del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Generalitat de Catalunya).

Ha participat en més de vuitanta congressos científics, publicat més de quaranta capítols de llibre i llibres i més de quaranta articles científics sobre la fractura digital de gènere, el consum, les emocions i el dolor.